Zázvorová mikrobuchta
Nejsem fanda vaření nebo pečení v mikrovlnné troubě, ale když vás přepadně chuť na něco dobrého, je skvělé, že máte za 2:50 minut upečeno:-)
SUROVINY
- 100g arašídového másla
- 30g másla
- 40g mandlové mouky
- 5g prášku do pečiva
- smetana
- 1 vejce
- 1 lžička mletého zázvoru
- stévie
- špetka soli
POSTUP
Smícháme suché suroviny (mandlovou mouku, prášek do pečiva, mletý zázvor a sůl). Arašídové máslo a máslo dáme asi na 1 minutu mikrovlnit. Obě suroviny pak pořádně promícháme. Ke směsi arašídového másla a másla přidáme rozšlehané vejce a zpracujeme. Smícháme se suchými surovinami. Já sladím tekutou stévií, kterou přidávám v této fázi. Ať už sladíte práškem nebo extraktem, přidejte do těsta tolik smetany, aby bylo polotekuté. Nalijte do mikrovlnitelné misky a dejte „péct“. Při výkonu 800 Wattů „peču“ 2:50 minut:-) Po „upečení“ vyklopte na mřížku a nechte vychládnout. Vychládlou buchtu neváhejte polít kvalitní roztopenou čokoládou s obsahem kakaa alespoň 70%:-)
Těsto samozřejmě můžete upéct v klasické troubě.
TIP
Arašídové máslo můžete nahradit mandlovým a zázvor skořicí. Skořicová buchta z mandlového másla je neskutečně dobrá. Nevýhoda je, že mandlové máslo není běžně úplně dostupné a navíc je dost drahé. Každopádně ale doporučuji alespoň jedenkrát vyzkoušet:-)