Zázvorová mikrobuchta

Nejsem fanda vaření nebo pečení v mikrovlnné troubě, ale když vás přepadně chuť na něco dobrého, je skvělé, že máte za 2:50 minut upečeno:-)

2

SUROVINY

  • 100g arašídového másla
  • 30g másla
  • 40g mandlové mouky
  • 5g prášku do pečiva
  • smetana
  • 1 vejce
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • stévie
  • špetka soli

POSTUP

Smícháme suché suroviny (mandlovou mouku, prášek do pečiva, mletý zázvor a sůl). Arašídové máslo a máslo dáme asi na 1 minutu mikrovlnit. Obě suroviny pak pořádně promícháme.  Ke směsi arašídového másla a másla přidáme rozšlehané vejce a zpracujeme. Smícháme se suchými surovinami. Já sladím tekutou stévií, kterou přidávám v této fázi. Ať už sladíte práškem nebo extraktem, přidejte do těsta tolik smetany, aby bylo polotekuté. Nalijte do mikrovlnitelné misky a  dejte „péct“. Při výkonu 800 Wattů „peču“ 2:50 minut:-) Po „upečení“ vyklopte na mřížku a nechte vychládnout. Vychládlou buchtu neváhejte polít kvalitní roztopenou čokoládou s obsahem kakaa alespoň 70%:-)

Těsto samozřejmě můžete upéct v klasické troubě.

TIP

Arašídové máslo můžete nahradit mandlovým a zázvor skořicí. Skořicová buchta z mandlového másla je neskutečně dobrá. Nevýhoda je, že mandlové máslo není běžně úplně dostupné a navíc je dost drahé. Každopádně ale doporučuji alespoň jedenkrát vyzkoušet:-)

 

 

 

Zázvorová mikrobuchta

Chcete dostávat upozornění na nové recepty e-mailem?

Sledujte DELIKETO také na sociálních sítích!