Dušená kedlubna se slaninou
Chutná asi milionkrát lépe než se může podle názvu zdát:-)
SUROVINY (1 porce)
- 300g kedlubny
- 30g másla
- 50g slaniny
- 100ml kuřecího vývaru
- 30g nastrouhaného parmezánu
- nasekaný koriandr nebo petrželka
Kedlubnu nahrubo nastrouháme a v utěrce z ní vymačkáme maximum tekutiny. Na pánvičce orestujeme nakrájenou slaninu. Křupavou slaninu dáme bokem. Na zbylém tuku ze slaniny a troše másla orestujeme vymačkanou kedlubnu. Podlijeme vývarem. Dusíme asi 5 minut. Vývar nenecháme úplně vydusit. Potřebujeme, aby ho tam zůstalo dost k tomu, aby s parmezánem a máslem vytvořil omáčičku. Dušenou kedlubnu s parmezánem dáme na talířek, posypeme slaninou a přidáme nasekaný koriandr nebo petrželku. Já se ale přimlouvám za koriandr:-)