Dušená kedlubna se slaninou

Chutná asi milionkrát lépe než se může podle názvu zdát:-)

kedlubna 2

SUROVINY (1 porce)

  • 300g kedlubny
  • 30g másla
  • 50g slaniny
  • 100ml kuřecího vývaru
  • 30g nastrouhaného parmezánu
  • nasekaný koriandr nebo petrželka

Kedlubnu nahrubo nastrouháme a v utěrce z ní vymačkáme maximum tekutiny. Na pánvičce orestujeme nakrájenou slaninu. Křupavou slaninu dáme bokem. Na zbylém tuku ze slaniny a troše másla orestujeme vymačkanou kedlubnu. Podlijeme vývarem. Dusíme asi 5 minut. Vývar nenecháme úplně vydusit. Potřebujeme, aby ho tam zůstalo dost k tomu, aby s parmezánem a máslem vytvořil omáčičku. Dušenou kedlubnu s parmezánem dáme na talířek, posypeme slaninou a přidáme nasekaný koriandr nebo petrželku. Já se ale přimlouvám za koriandr:-)

 

Dušená kedlubna se slaninou

Chcete dostávat upozornění na nové recepty e-mailem?

Sledujte DELIKETO také na sociálních sítích!