Losos grilovaný na česnekovém másle
Lososa považuji za uživatelsky velmi přívětivou rybu. Zejména proto, že nemá žádné kosti a příprava je triviálně jednoduchá:-)
SUROVINY
- steak z lososa z kůží
- česnek
- máslo
POSTUP
Oloupeme 2 stroužky česneku a plochou stranou nože je trochu rozdrtíme. V pánvi si rozehřejeme máslo a necháme na něm česnek orestovat. Jde nám o to, aby česnek pustil své aroma do másla. Pozor na přepálení. Taky česnek zavčasu vyndejte, jakmile začne hnědnout, bude hořký. Do česnekem ovoněného másla dáme kůží dolů lehce osolený steak z lososa. Grilujeme asi 4 minuty, pak steak obrátíme a grilujeme další 2-3 minuty. Losos by měl mít uvnitř krásně růžovou barvu.
Podáváme s jakoukoliv zeleninou. Já mám ráda chřest, brokolici nebo třeba špenát.