Pokud jste milovníci kaší jako já, asi jste už přemýšleli o tom, jak nahradit třeba tu ovesnou nebo krupičnou. Problém vyřešen! Krémová mandlová kaše je lahůdka. Se skořicí nebo kakaem, já bych ji jedla pořád.
Originál receptu najdete u Low Carb Maven. Je tak jednoduchý, že si ho musí zamilovat každý. Výhodou této kaše je také to, že je téměř hned hotová:-) Díky mandlové a lněné mouce je plná minerálů a vlákniny.
SUROVINY (1-2 porce)
- 25g mandlové mouky
- 15 g mouky z mletého zlatého lněného semínka
- 100ml smetany ke šlehání
- 100ml vody
- 20g másla
- 1 vejce
- špetka soli
- stévie na doslazení
- skořice nebo kakao
- borůvky a jahody
POSTUP
V hrníčku si rozmícháme jedno vejce. Do menšího rendlíku dáme obě mouky, přilejeme smetanu a vodu. Osolíme špetkou soli. Přivedeme k varu. Směs téměř okamžitě zhoustne. Není co vařit, takže ji stáhneme z ohně a vmícháme máslo. Pak do kaše zašleháme vajíčko. Tuto fázi nepodceňte. Použijte metličku a vajíčko pořádně zapracujte. Právě to dodá kaši její krémovost. Pokud je kaše moc hustá, zřeďte ji další smetanou:-) Doslaďte stévií dle vlastní chuti. A co navrch? Kakao, skořice nebo obojí. Maliny, borůvky, jahody či ostružiny.
Já miluju mandlovou kaši teplou a vláčnou. Mému muži chutná zase vychládlá, kdy se z ní stane něco jako puding. Jak nejvíc chutná vám?