Pečený květák s parmezánem

Když vám manžel řekne, že květák nesnáší, ale tento je fakt dobrý, tak je  FAKT DOBRÝ:-)

květák s parmezánem 2

SUROVINY

  • květák na plátky nakrájený
  • rozpuštěné máslo
  • olivový olej
  • strouhaný parmezán
  • sůl a pepř

POSTUP

Troubu předehřejeme na 180°C. Květák nakrájíme na plátky a dáme na plech vyložený pečícím papírem.  Rozpustíme 1 díl másla a přidáme 1 díl olivového oleje. Květák směsí HOJNĚ potřeme, osolíme a opepříme. Dáme péct do trouby, dokud není květák měkký a zlatavý. Trvá to asi 25-30 minut. Pak jej posypeme strouhaným parmezánem a dáme na dalších cca 5 minut zapéct.

Takto připravený květák můžete použít jako přílohu, ale mě to přijde naprostá škoda. Pečený květák s parmezánem vás plně uspokojí jako hlavní jídlo.

 

Pečený květák s parmezánem

Chcete dostávat upozornění na nové recepty e-mailem?

Sledujte DELIKETO také na sociálních sítích!