Pečený květák s parmezánem
Když vám manžel řekne, že květák nesnáší, ale tento je fakt dobrý, tak je FAKT DOBRÝ:-)
SUROVINY
- květák na plátky nakrájený
- rozpuštěné máslo
- olivový olej
- strouhaný parmezán
- sůl a pepř
POSTUP
Troubu předehřejeme na 180°C. Květák nakrájíme na plátky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Rozpustíme 1 díl másla a přidáme 1 díl olivového oleje. Květák směsí HOJNĚ potřeme, osolíme a opepříme. Dáme péct do trouby, dokud není květák měkký a zlatavý. Trvá to asi 25-30 minut. Pak jej posypeme strouhaným parmezánem a dáme na dalších cca 5 minut zapéct.
Takto připravený květák můžete použít jako přílohu, ale mě to přijde naprostá škoda. Pečený květák s parmezánem vás plně uspokojí jako hlavní jídlo.