Existuje někdo, kdo nerad pizzu? Pochybuji. Tuhle italskou placku milují všichni:-)
Když se rozloučíte se pšenicí, objeví se pár jídel, které vám začnou hodně chybět. Chlebík už máme vyřešený a dnes se pustíme do pizzy. Původní recept je od FatHead, který kromě skvělé pizzy udělal taky parádní krátký film. Nebudu to prodlužovat, dejte se do práce a dejte vědět, jak vám pizza chutná:-)
SUROVINY
Těsto:
- 170g nastrouhaného eidamu (30%)
- 60g Lučina
- 1 vejce
- 60g mandlová mouka
- 15g mouka ze zlatého lněného semínka (ty semínka rozmixuju v mixéru)
- špetka soli
Rajčatová omáčka:
- 100g rajčta cherry
- 40g rajčatové pyré
- čerstvá bazalka
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 40 ml olivového oleje
- sůl a pepř
POSTUP
1. Troubu předehřejeme na 200 °C
2. Do misky,která je mikrovlnitelná dáme nastrouhaný sýr a lučinu. Dáme do mikrovlnky na 1 minutu na plný výkon. Zamícháme a dáme do mikrovlnky na dalších 30 sekund.
3. Přidáme vejce a pořádně zapracujeme. Musí se to spojit.
4. Přidáme mandlovou a lněnou mouku a špetku soli. Zpracujeme těsto. Dejte tomu čas, klidně použijte ruce.
5. Těsto dáme mezi dva papíry na pečení a vyválíme. Z této dávky jdou udělat 2 menší kulaté pizzy, ale já klidně dělám jednu velkou obdélníkovou.
6. Vyválenou pizzu přeneseme na plech a těsto propícháme lehce vidličkou
7. Pečeme cca 15 minut nebo dokud není pizza hezky zlatohnědá.
8. Pizzu vytáhneme, potřeme rajčatovou směsí a přidáme suroviny dle libosti (slanina, mozzarella, pikantní salám, olivy…prostě tak, jak nám pizza chutná)
9. Zapečeme už jen 5 minut (já to dávám pod gril)
Rajčatová omáčka
Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme.