Kapustičky v parmezánu smažené

Krátce smažené kapustičky jsou skvělé s pikantní majonézou. Ideální pohoštění pro hosty:-)

Kapusticky 2

SUROVINY

  • růžičková kapusta
  • vejce
  • strouhaný parmezán
  • mletá uzená paprika
  • sůl
  • řepkový olej na smažení

POSTUP

Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a necháme uschnout. V misce rozšleháme celé vejce. Do druhé misky si dáme strouhaný parmezán s trochou soli. Můžete přidat uzenou mletou papriku a promíchat. Kapustičky nejdříve obalíme ve vajíčku a následně v parmezánu. Pak znovu do vajíčka a ještě jednou do parmezánu. Snažte se vytvořit celistvou vyšší vrstvu. V kastrůlku si rozpálíme větší množství řepkového oleje. Použijte tolik, aby kapustičky byly při smažení celé potopené. Jinak se vám obal rozpadne. Obalené kapustičky smažíme necelou minutu. Po vytažení necháme přebytečný olej okapat na papírovém ubrousku.

 

 

Kapustičky v parmezánu smažené

Chcete dostávat upozornění na nové recepty e-mailem?

Sledujte DELIKETO také na sociálních sítích!