Kapustičky v parmezánu smažené
Krátce smažené kapustičky jsou skvělé s pikantní majonézou. Ideální pohoštění pro hosty:-)
SUROVINY
- růžičková kapusta
- vejce
- strouhaný parmezán
- mletá uzená paprika
- sůl
- řepkový olej na smažení
POSTUP
Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a necháme uschnout. V misce rozšleháme celé vejce. Do druhé misky si dáme strouhaný parmezán s trochou soli. Můžete přidat uzenou mletou papriku a promíchat. Kapustičky nejdříve obalíme ve vajíčku a následně v parmezánu. Pak znovu do vajíčka a ještě jednou do parmezánu. Snažte se vytvořit celistvou vyšší vrstvu. V kastrůlku si rozpálíme větší množství řepkového oleje. Použijte tolik, aby kapustičky byly při smažení celé potopené. Jinak se vám obal rozpadne. Obalené kapustičky smažíme necelou minutu. Po vytažení necháme přebytečný olej okapat na papírovém ubrousku.