Parmezánové chipsy
K sobotní TV chipsy tak nějak patří:-)
SUROVINY
- 40g strouhaného parmezánu
- půl lžičky uzené mleté papriky
POSTUP
Parmezán promícháme v misce s půl lžičkou uzené mleté papriky. Rozprostřeme jej rovnoměrně po celé ploše středně velké pánve. Zapneme sporák na nejvyšší výkon do té doby, než se sýr roztaví a začnou se tvořit velké bubliny. Pak rychle teplotu stáhneme na nižší stupeň (stáhnutí teploty je důležité, pokud byste tak neudělali, sýr vám zhořkne) a necháme ze sýra odpařit vodu. Že se tak stalo poznáte podle toho, že se na sýru dělají už jen malé bublinky. Odstavíme, necháme vychládnout. Nakrájíme nebo nalámeme na jednotlivé chipsy.
Pozor, chipsy jsou hodně syté. Množství v receptu je tak pro jednu osobu. Než jich uděláte plný kotel, nejdřív je otestujte:-)