Housky
Jako z nebe. Tak nadýchané jsou:-)
Mám ráda recepty, na které potřebujete jen pár surovin. „Mráčkové housky“, jak jim říká náš Matýsek, tento požadavek naprosto splňují.
SUROVINY
- 4 žloutky
- 4 bílky
- 80g Lučiny
- půl lžičky prášku do pečiva s vinným kamenem
- půl lžičky mletého kmínu
- špetka soli
- lžička jablečného octa
POSTUP
Předehřejte troubu na 150 °C. Smíchejte všechny suroviny kromě bílků. Z bílků vyšlehejte opravdu hodně tuhý sníh. Vmíchejte maximálně něžně 1/3 sněhu. Pak přidejte zbytek a zapracujte. Nežně! Lžící na plechu udělejte bochánky. Housky malinko vyběhnou, takže si nechte mezi houskami trochu místa. Pekla jsem je 35 min na 150 °C a pak jsem je nechala ještě 10 minut v otevřené vypnuté troubě.
Housky jsou skvělým držákem na všemožné sendviče a vůbec mě napadá spousta dalšího využití. Určitě to zkusím v některém z dalších blogů. Na netu se můžete inspirovat pokud zadáte „cloud bread“ nebo „oopsie bread“.