Housky

Jako z nebe. Tak nadýchané jsou:-)

Mám ráda recepty, na které potřebujete jen pár surovin. „Mráčkové housky“, jak jim říká náš Matýsek, tento požadavek naprosto splňují.

SUROVINY

  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • 80g Lučiny
  • půl lžičky prášku do pečiva s vinným kamenem
  • půl lžičky mletého kmínu
  • špetka soli
  • lžička jablečného octa

POSTUP

Předehřejte troubu na 150 °C. Smíchejte všechny suroviny kromě bílků. Z bílků vyšlehejte opravdu hodně tuhý sníh. Vmíchejte maximálně něžně 1/3 sněhu. Pak přidejte zbytek a zapracujte. Nežně! Lžící na plechu udělejte bochánky. Housky malinko vyběhnou, takže si nechte mezi houskami trochu místa. Pekla jsem je 35 min na 150 °C a pak jsem je nechala ještě 10 minut v otevřené vypnuté troubě.

svačinka

Housky jsou skvělým držákem na všemožné sendviče a vůbec mě napadá spousta dalšího využití. Určitě to zkusím v některém z dalších blogů. Na netu se můžete inspirovat pokud zadáte „cloud bread“ nebo „oopsie bread“.

DSC_7810

Housky

Chcete dostávat upozornění na nové recepty e-mailem?

Sledujte DELIKETO také na sociálních sítích!