Dýňová polévka
Kdo by nemiloval v sychravém podzimním dni brutálně optimistickou barvu této polévky?
Tato polévka vás nejen zahřeje, ale také budete chytří. Kurkuma totiž podporuje novotvorbu mozkových buňěk. Díky čerstvému zázvoru se vám zase vyhne chřipka nebo nachlazení. Prostě to stojí za to.
SUROVINY (cca 2 porce)
- 500g dýně Hokkaido
- 45g ghí (nebo másla)
- kousek (asi jako prst) strouhaného čerstvého zázvoru
- půl lžičky mleté kurkumy
- 160ml kokosové smetany
- 400 ml vody
- sůl
Dýni zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Někdo tuto dýni loupe, ale já to považuju za zbytečné a zdlouhavé. V hrnci rozpustíme ghí (přepuštěné máslo) nebo máslo. Přidáme zázvor a kurkumu. Až se směs rozvoní, nasypeme do hrnce nakrájenou dýni a chvíli restujeme. Zalijeme 400ml vody, osolíme a 10 minut vaříme. Rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme kokosovou smetanu. HOTOVO!