Fazolky
Zelené fazolky jsou ideální přílohou ke všem masům. Určitě znáte variantu se slaninou, kterou mohu jedině doporučit. Já jsem dnes pro změnu udělala fazolky se sušenýma chilli vločkama.
SUROVINY
- zelené fazolky
- máslo
- sušené chilli vločky
- sůl
POSTUP
Fazolky by neměli být rozvařené, proto je v osolené vodě nevařím déle než 3 minuty. Nejlepšího výsledku dosáhnete tak, že po uvaření zchladíte fazolky ve studené vodě s ledem. Tak si zachovají krásnou svěží barvu. Přiznám se ale, že to tak vždycky nedělám. Obvykle nechám na fazolkách po zcezení rozpustit větší množství másla, ochutím a servíruju. Každopádně ale variantu s prudkým ochlazením doporučuji vyzkoušet. Místo másla můžete také použít olivový nebo kokosový olej.