Květáková rýže
Této „rýži“ podlehnou i nějvětší odpůrci květáku. Jako květák totiž vůbec nechutná:-)
SUROVINY (pro 2 porce přílohy)
- jeden menší květák
- máslo, ghí nebo olivový olej
- šťáva z půlky citronu
- čerstvý koriandr nebo petrželka
- sůl
Omyté růžičky květáku můžete nastrouhat na hrubém struhadle, ale lepší je použít mixér. Budete mít daleko méně nepořádku. Nastrouhaný nebo rozmixovaný květák orestujte na pánvi asi tak 2 minutky. Máslem, ghíčkem nebo olivovým olejem nešetřete. Do teplé orestované květákové rýže vmíchejte šťávu z půlky citronu, osolte a přidejte nasekaný koriandr nebo petrželku.
Květákovou rýži můžete dát ještě před restováním do sáčků a nechat zmrazit. Super přílohu pak můžete mít příště nachystanou během chvilky.