Květáková rýže

Této „rýži“ podlehnou i nějvětší odpůrci květáku. Jako květák totiž vůbec nechutná:-)

kvetakova ryze 2

SUROVINY (pro 2 porce přílohy)

  • jeden menší květák
  • máslo, ghí nebo olivový olej
  • šťáva z půlky citronu
  • čerstvý koriandr nebo petrželka
  • sůl

Omyté růžičky květáku můžete nastrouhat na hrubém struhadle, ale lepší je použít mixér. Budete mít daleko méně nepořádku. Nastrouhaný nebo rozmixovaný květák orestujte na pánvi asi tak 2 minutky. Máslem, ghíčkem nebo olivovým olejem nešetřete. Do teplé orestované květákové rýže vmíchejte šťávu z půlky citronu, osolte a přidejte nasekaný koriandr nebo petrželku.

Květákovou rýži můžete dát ještě před restováním do sáčků a nechat zmrazit. Super přílohu pak můžete mít příště nachystanou během chvilky.

Květáková rýže

Chcete dostávat upozornění na nové recepty e-mailem?

Sledujte DELIKETO také na sociálních sítích!