Květákové pyré

Na bramborovou kaši si už ani nevzpomenete:-) Květák ještě před mixováním restuju na másle. Tento drobný úkon povýší přílohu na téměř samostatné hlavní jídlo. Nebo ne. Spíše na dezert!

kvetakova kase 1

SUROVINY (cca 2 porce)

  • 1 malý květák nebo půlka většího (cca 350g)
  • 30g + 30g másla
  • 100ml šlehačky
  • sůl

Květák rozdělený na růžičky dáme vařit do osolené vody (spíše více než méně osolená). Vaříme asi 15 minut, aby byl květák hodně měkký. Scedíme a necháme vychládnout. Květák orestujeme na polovině másla. Přendáme do nádoby vhodné pro mixování. Přidáme smetanu (pokojové teploty) a druhou polovinu másla. Mixujeme do hladké textury. Podle potřeby a chuti můžeme přidat další máslo nebo smetanu. (Ráda píšu o přidávání másla a smetany:-))

 

 

 

Květákové pyré

Chcete dostávat upozornění na nové recepty e-mailem?

Sledujte DELIKETO také na sociálních sítích!