Květákové pyré
Na bramborovou kaši si už ani nevzpomenete:-) Květák ještě před mixováním restuju na másle. Tento drobný úkon povýší přílohu na téměř samostatné hlavní jídlo. Nebo ne. Spíše na dezert!
SUROVINY (cca 2 porce)
- 1 malý květák nebo půlka většího (cca 350g)
- 30g + 30g másla
- 100ml šlehačky
- sůl
Květák rozdělený na růžičky dáme vařit do osolené vody (spíše více než méně osolená). Vaříme asi 15 minut, aby byl květák hodně měkký. Scedíme a necháme vychládnout. Květák orestujeme na polovině másla. Přendáme do nádoby vhodné pro mixování. Přidáme smetanu (pokojové teploty) a druhou polovinu másla. Mixujeme do hladké textury. Podle potřeby a chuti můžeme přidat další máslo nebo smetanu. (Ráda píšu o přidávání másla a smetany:-))